Ontstaan

De jongerenfilm werkplaatsen zijn ontstaan door een samenwerking met NOVA-Noord (de regionale organisatie) en een culturele stichting in Borgercompagnie. Dit heeft geleid tot het oprichten van deze jongeren werkplaatsen. Deze draaien nu 3 jaar met veel succes. Diverse jongeren van die werkplaatsen volgen nu een opleiding op media gebied en studeren zelfs aan de filmacademie. Ook hebben ze al diverse prijzen behaald op nationale en internationale filmfestivals.


Bij de oprichting hebben we via diverse sponsoringen de beschikking gekregen over professionele video apparatuur. Een gedeelte van dit apparatuur is nu ook beschikbaar voor jongeren in Beilen.

Doel jongeren werkplaats

Om ook de jongeren in Midden Drenthe de mogelijkheid te geven meer met filmen te doen, start de Beiler Video Club (BVC) een jongeren filmwerkplaats op. Zij worden hierbij ondersteunt door de Christelijke Scholen Gemeenschap (CSG), het Dr. Nassaucollege, Stichting Welzijn en het jongerencentrum Chill- Inn.
 
De jongeren komen bij elkaar in het jongerencentrum Chill-in  op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur
Hier zijn altijd  2 leden van de Beiler Video Club aanwezig. Daar hebben zij  de beschikking over alle apparatuur.

Wat gaan we allemaal doen:

(Speel)Films maken

Films kijken om te leren

Oefenen met professioneel filmapparatuur

Volgen van cursussen en workshops

Muziek verzorgen bij de films

Praten over films

Acteren in een film

Deelnemen aan (jongeren) filmfestivals

 

We hebben dus jongeren nodig die het filmen leuk vinden. Maar natuurlijk hebben we ook acteurs en actrices nodig. Niet voor of achter de camara maar meer een verhalenschrijver dan ben je ook van harte welkom. Natuurlijk hebben we regisseurs, geluids- lichttechniesie nodig. Vindt je het leuk om een website bij te houden dan kan dat ook.

Nieuws